Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Sleepover-Διανυκτέρευση στο Μουσείο για παιδιά

Sleepover-Διανυκτέρευση στο Μουσείο για παιδιά

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα η επιτυχημένη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση στο Μουσείο για παιδιά», που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια από τις καινοτόμες μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, η οποία έδωσε χαρά στα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του sleepover οι μικροί μας φίλοι κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, τραγούδησαν τα κάλαντα και προετοίμασαν τη θεατρική παράσταση, «Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», την οποία έγραψε η κυρία Πετρίδου Αικατερίνη, ειδικά για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και είχε ως θέμα της τη διαφορετικότητα και την εικόνα του «άλλου» στη ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και ανακάλυψαν τους χώρους του Μουσείου, αλλά και την ιστορία της Μακεδονίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σωστής διατροφής στα παιδιά που συμμετείχαν, από τη διατροφολόγο, Κοντοπίδου Ειρήνη, με τη μορφή παιχνιδιού. Η οργάνωση και η επιμέλεια των δράσεων ήταν υπό την καθοδήγηση της κυρίας Σταυρούλας Μαυρογένη, Επίκουρης Καθηγήτριας ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου του Ιδρύματος.

Την επόμενη μέρα οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών, αλλά και τα έργα που δημιούργησαν. Τη δράση υποστήριξαν Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, διοικητικοί υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και οι φοιτήτριες της πρακτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου