Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Στην κορυφή του TripAdvisor το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Στην κορυφή του TripAdvisor το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Στις κορυφαίες προτάσεις του δημοφιλούς διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού TripAdvisor για τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Οι κριτικές των επισκεπτών δεν είναι απλώς θετικές αλλά τις περισσότερες φορές είναι ένθερμες.

Οι επισκέπτες κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για «κρυφό διαμάντι», για «υπέροχη εμπειρία», για «ένα μουσείο που πρέπει να επισκεφτούμε όλοι», ενώ στέκονται στην επιβλητικότητα και την ιστορικότητα του κτιρίου που φέρει την υπογραφή του Ερνέστου Τσίλλερ.

«Με ικανοποίηση βλέπουμε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών και στις προτάσεις του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οδηγού. Είναι μια ανταπόδοση της προσπάθειας που γίνεται από λίγους ανθρώπους με πολύ μεράκι για να δείξουμε στους επισκέπτες μοναδικά κειμήλια και να αναδείξουμε εξαιρετικές ιστορικές προσωπικότητες της Μακεδονίας στο μεταίχμιο 19ουκαι 20ού αιώνα, της χρονικής περιόδου που εν πολλοίς καθόρισε και τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή. Πρέπει να πούμε, επίσης, ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, που εντείνονται ολοένα και περισσότερο, δίνουν τον τόνο της δικής μας προσπάθειας για να μεταδώσουμε την ιστορική γνώση, όχι μόνο για το κορυφαίο γεγονός του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και για τη ζωή στη Μακεδονία στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Καλούμε όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και όσα έρχονται την πόλη μας, καθώς και τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας να επισκεφθούν το Μουσείο για να ζήσουν μια αλησμόνητη εμπειρία» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Νικόλαος Μαργαρόπουλος.

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ: Στις επτά αίθουσες του ισογείου προβάλλονται παραστατικά οι κυριότερες φάσεις της ιστορίας της Μακεδονίας του 19ου και των αρχών του 20ού αι., καθώς επίσης οικοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις που επηρέασαν αποφασιστικά το μέλλον του Ελληνισμού της περιοχής.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: Τη σχολική χρονιά 2017-2018, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα φιλοξενεί, στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, την έκθεση με τίτλο “Το Ηρωικό Δράμα στο Θέατρο Σκιών”. Ο Καραγκιόζης αποτελεί μέρος της λαϊκής μας παράδοσης και μέσα από τα έξυπνα αστεία του σκορπίζει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Στην έκθεση παρουσιάζονται όλοι οι αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες, από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τις ανάγκες της έκθεσης παραχώρησαν πρωτότυπο υλικό στο Μουσείο μας σπουδαίοι Καραγκιοζοπαίχτες όπως οι: Θέμης Δούκας, Μιχάλης Ιερωνυμίδης, Οδυσσέας Κανλής, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Αναστάσιος Κουζής, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Χρήστος Στανίσης, Νίκος Τζιβελέκης, Μιχάλης Χατζάκης, Γιάννης Χατζής, καθώς και άλλα ιδρύματα και ιδιώτες όπως: Πολιτιστικός Σύλλογος “Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα”, Σπαθάρειο Μουσείο, Θανάσης Κουτσογιάννης, Τάκης Μαζαράκης, Σοφία Μιχοπούλου και Δημήτρης Φανάρας.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα έχει ως εξής:

  • Μ. Δευτέρα 9:00-14:00
  • Μ. Τρίτη 9:00-14:00
  • Μ. Τετάρτη 9:00-20:00
  • Μ. Πέμπτη 9:00-14:00
  • Μ. Παρασκευή κλειστά
  • Μ. Σάββατο 10:00-14:00
  • Δευτέρα του Πάσχα κλειστά

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου