Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Εγκαίνια παιδικής έκθεσης ζωγραφικής και ποιημάτων

«Η Θεσσαλονίκη θυμάται» τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από ζωγραφική και ποιήματα παιδιών!

«Η Θεσσαλονίκη θυμάται» τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από ζωγραφική και ποιήματα παιδιών!

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το British Council, την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, τον Οργανισμό Never Such Innocence και την Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα επιβράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του “Never such Ιnnocence” με θέμα τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, τον Οργανισμό Never Such Innocence και την Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα επιβράβευσε τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του «Never such Ιnnocence» με θέμα τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 7 μ.μ., εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής και πραγματοποιήθηκε απαγγελία ποιημάτων των μαθητών. Γονείς και μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση και φωτογραφήθηκαν μπροστά στα δημιουργήματά τους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές συγκίνησαν το κοινό διαβάζοντας τα ποιήματα τους και ερμηνεύοντας τα τραγούδια τους με τη συνοδεία πιάνου. Οι εντυπώσεις μικρών και μεγάλων για τη γνωριμία των μικρών παιδιών με την ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και, μάλιστα, με ευχάριστο και παιδαγωγικό τρόπο, ήταν ιδιαίτερα θετικές και εκφράστηκε η επιθυμία να συμμετέχουν στο διαγωνισμό και την επόμενη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση και δήλωσε: «Μου έκανε εντύπωση στη θητεία μου ως πρέσβης στην Ελλάδα είναι η γοητεία που ασκεί στους Έλληνες η ιστορία της πατρίδας τους από τα Αρχαία Χρόνια μέχρι και σήμερα».

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Μαυρογένη, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και Επίκουρη Καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ, Μαρία Τσακάλη, Επίτιμη Πρόξενος της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη και επικεφαλής του Γραφείου του Βρετανικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, Lucy French, ιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού “Never Such Innocence”, Lucy Kentish, Διευθύντρια Δράσεων του Οργανισμού “Never Such Innocence”, και Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας για το Γραφείο Περιοχής Μεσογείου της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων.

Παρόντες επίσης, οι Ιωάννης Χασιώτης, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Έφορος Συλλογών του Μουσείου.

Τις υπηρεσίες τους στην εκδήλωση πρόσφεραν ευγενώς οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου