Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση για τον εορτασμό των 40 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (1982-2022), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022. Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδόθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ), Καθηγητή κ. Βασίλη Κ. Γούναρη, αναμνηστική πλακέτα ως ενθύμιο της επίσκεψής της στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του ΙΜΜΑ κ. Φανή Τσατσάια σημειώνοντας την αξία της παρουσίας της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας τη μέρα που το Μουσείο συμπληρώνει 40 χρόνια προσφοράς στην ιστορία και τον πολιτισμό. Ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ, Καθηγητής κ. Βασίλης Κ. Γούναρης, αναφέρθηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου και στην προσφορά του Σωματείου των Φίλων και κατόπιν των εκάστοτε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. «Στα σαράντα χρόνια λειτουργίας του, το Μουσείο αναμορφώθηκε τρεις φορές ως εκθεσιακός χώρος, συγκρότησε και λειτούργησε ένα ερευνητικό κέντρο, εμπλούτισε τις αρχειακές και μουσειακές συλλογές του, φιλοξένησε αμέτρητες περιοδικές εκθέσεις, πρόσφερε αδιάκοπα ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια, συγκρότησε ερευνητικές ομάδες και εξέδωσε σημαντικές μελέτες και τεκμήρια», είπε χαρακτηριστικά. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», κ. Δημήτριος Κωστόπουλος, ανέδειξε τη σημασία του κτιρίου του παλαιού γενικού προξενείου της Ελλάδας που συνέβαλε στη διατήρηση της μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου από τον Πρόεδρο του ΙΜΜΑ, Καθηγητή κ. Βασίλη Κ. Γούναρη, ενώ η Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του ΙΜΜΑ, Αναπλ. Καθηγήτρια ΠΑ.ΜΑΚ., κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΜΜΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκπρόσωπος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ΄ Σ.Σ. Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Β.Ε., Πλοίαρχος Παρίσης Κανούτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευστράτιος Καραντινός, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα Πρέσβης Ελένη Βακάλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, Ακαδημαϊκοί, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΜΜΑ και του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, όπως και Πρόεδροι ιδρυμάτων και Σωματείων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου