Monday-Tuesday-Thursday-Friday: 9:00-14:00 | Wednesday: 9:00-20:00 | Saturday: 10:00-14:00

Πίσω στις Εκδηλώσεις

Απόδοση τιμής σε Ιω. Χασιώτη και Χρίστο Ζαφείρη

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, 2017
Απόδοση τιμής σε Ιω. Χασιώτη και Χρίστο Ζαφείρη

Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ανακηρύχθηκε ομόφωνα ο Καθηγητής Ι. Χασιώτης και Επίτιμο Μέλος του Δ.Σ. ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Χρ. Ζαφείρης.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, το Ίδρυμα απένειμε την τιμή του Επιτίμου Προέδρου στον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο κ. Ιωάννη Χασιώτη και του Επιτίμου Μέλους του Δ.Σ. στον δημοσιογράφο και τέως Γενικό Γραμματέα κ. Χρίστο Ζαφείρη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23), την Κυριακή 8.10.2017 στις 12 το μεσημέρι.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την προσφορά του κ. Χασιώτη αλλά και του κ. Ζαφείρη», είπε στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, ενώ μίλησε για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εκφράζοντας την προσδοκία το Α.Π.Θ. να συνεχίσει να στηρίζει το ερευνητικό έργο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας, ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής, με θέμα «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει», ανέπτυξε τους νέους μη παραδοσιακούς τρόπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Τους τιμώμενους παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Βασίλειος Γούναρης.

«Δεν έκανα τίποτε άλλο παρά να συνεχίσω το έργο του προηγούμενου προέδρου αείμνηστου Δ. Ζάννα. Το Μουσείο δεν είναι μόνο ο Μακεδονικός Αγώνας, είναι και τα απελευθερωτικά κινήματα στη Μακεδονία από την επόμενη του 1821» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χασιώτης, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Νικόλαο Μαργαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την τιμή, αλλά και τον Διευθυντή Βασίλειο Νικόλτσιο και το προσωπικό του Μουσείου για τη συνεργασία που είχαν στα 25 χρόνια που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπηρέτησε το Ίδρυμα και τους σκοπούς του.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο τέως Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Χρίστος Ζαφείρης. «Το Μουσείο αυτό δεν είναι άλλο παρά η προσπάθεια να φανεί έξω από εμάς η αληθινή ιστορία της Μακεδονίας. Ευχαριστώντας για την τιμή η οποία ανήκει όλους όσους συνεργάστηκαν για να προωθηθεί η ιδέα της Μακεδονίας. Αυτό το Μουσείο επιβιώνει χωρίς τακτική κρατική χορηγία Αν στέκεται σήμερα είναι γιατί κάποιοι που στρατεύτηκαν στον αγώνα της αλήθειας για τη Μακεδονία, από το υστέρημά τους προσφέρουν και συντηρείται όσο γίνεται αυτό το Ίδρυμα» είπε, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την τιμή.

Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Γκιουλέκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπρύτανης του ΑΠΘ Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Δημήτριος Μαυροσκούφης, καθηγητές της ακαδημαϊκής κοινότητας (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ), ο πρώην βουλευτής Κ. Ορφανός, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σ. Κούβελας, ο Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ) Λ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ντιρουί Γαλιλαία, τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θ. Δαρδαβέσης και Κ. Χρήστου, το μέλος του Δ.Σ. του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης Ν. Κεφαλά – Μελίδου, ο Πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Π. Σαββαΐδης, τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΜΜΑ και πλήθος άλλων επισήμων.

Ευχαριστούμε για τη δημοσίευση

  • Διοργάνωση: IMMA
  • Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 229 778
  • Email: info@imma.edu.gr
  • Ιστοσελίδα: imma.edu.gr
  • Τύπος: Εκδηλώσεις Μουσείου
  • Ημερομηνία - Ώρα: 8 Οκτωβρίου, 2017 - 12:00 μμ - 1:00 μμ
  • Τόπος:Προξένου Κορομηλά 23, Θεσσαλονίκη Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου