Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Παίζω και μαθαίνω στον Βάλτο των Γιαννιτσών

"Παίζω και μαθαίνω στον Βάλτο των Γιαννιτσών"

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τις έννοιες της διαθεματικής προσέγγισης της τοπικής ιστορίας της Μακεδονίας με τη δημιουργική αξιοποίηση του σύγχρονου παιχνιδιού-αντικειμένου, μέσα από τις αρχές της Αισθητικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής. Τα παιδιά, παράλληλα με τη διαδραστική ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου, χωρίζονται σε ομάδες εξερεύνησης και ανακαλύπτουν μέσα από τις πληροφορίες που τους δίνουν τα ίδια τα εκθέματα και τα παιχνίδια της «μαγικής βαλίτσας», πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων στα χωριά και τις πόλεις της Μακεδονίας (τέλη 19ου – αρχές 20ου αιώνα).

Μέσα από παιχνίδια μνήμης, παρατηρητικότητας και θεατρικών διαλόγων, γνωρίζουν το οικοσύστημα του βάλτου και τους ήρωες από το παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, «Στα Μυστικά του Βάλτου», όπως αυτοί ζωντανεύουν στο συλλεκτικό διόραμα με τις ειδικά σχεδιασμένες φιγούρες από playmobil! Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστικές δράσεις και παιχνίδια δημιουργικής γραφής, ώστε τα παιδιά να συμπληρώσουν τη δική τους μακέτα, που αναπαριστά τη ζωή στο Βάλτο των Γιαννιτσών.

Το διόραμα με τις  ειδικά κατασκευασμένες φιγούρες των playmobil, που παρουσιάζεται  στον εκθεσιακό χώρο των διοραμάτων του Μουσείου, αποτελεί δωρεά του συλλέκτη κ. Τάσου Πανταζόπουλου στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ως προϊόν πρωτότυπης και ιδιωτικής καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας και δεν συνδέεται με καμία σειρά παραγωγής της εταιρίας PLAYMOBIL. Η παρούσα κατασκευή δεν προορίζεται, ούτε θα διατεθεί προς πώληση στο Μουσείο, στα εμπορικά καταστήματα ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.

Σχεδιασμός – ανάπτυξη προγράμματος: Κατερίνα Τζαβάρα

Ηλικίες:

Για μαθητές/-τριες Νηπιαγωγείου & Α’- Β- Γ’ τάξης Δημοτικού

Κόστος:

3€/ανά μαθητή/τρια

Μέγιστος Αρ. Συμμετεχόντων:

25 παιδιά (ένα σχολικό τμήμα)

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου