Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Πασχαλινά Βιωματικά Εργαστήρια στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Με τον τίτλο «Πασχαλινές ιστορίες και παιχνίδια στη Μακεδονία» το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διοργάνωσε φέτος με μεγάλη χαρά τα καθιερωμένα διά ζώσης βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών στους χώρους του Μουσείου και στην αυλή του 43ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έθιμα της πασχαλιάς και της ιστορίας της Μακεδονίας μέσα από πολυθεματικά παιχνίδια, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές δράσεις και δημιουργική γραφή. 

Αξιοποιώντας τις αρχές της μουσειακής εκπαίδευσης και της καλλιέργειας των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, οι μικροί μουσειόφιλοι γνώρισαν τη λαογραφική μας παράδοση μέσα από δράσεις δημιουργικής και κριτικής παρατήρησης, παραγωγής καλλιτεχνικού έργου και ψηφιακών εφαρμογών. Έγραψαν ιστορίες και ποιήματα, δημιούργησαν αφίσες και γιορτινές κατασκευές, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω και Μαθαίνω στον βάλτο των Γιαννιτσών» και αναπαράστησαν με πρωτότυπο τρόπο φωτογραφίες, κειμήλια και γνωστά έργα τέχνης με το σώμα, την κίνηση, τη μίμηση και τη ζωγραφική!

Την επιστημονική επιμέλεια των εργαστηρίων είχε η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ ΙΜΜΑ και τον συντονισμό των δράσεων η Διευθύντρια του ΙΜΜΑ, κ. Φανή Τσατσάια. Τα εργαστήρια σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα και στις δράσεις συμμετείχαν από το προσωπικό του Μουσείου, η Ελένη Μαυρίδου και Σίλια Φασιανού, καθώς και η φοιτήτρια της Πρακτικής Άσκησης του Α.Π.Θ. Χρυσούλα Μακάκη και η ηθοποιός Νίκη Χριστοφορίδου.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου