Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

«Πεταλούδες της Άνοιξης και Παπαρούνες της Ανάστασης»: Πασχαλινά εργαστήρια στο ΙΜΜΑ

Για άλλη μια χρονιά οι μικροί φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα υποδέχτηκαν το Πάσχα στα δημιουργικά εργαστήρια του Μουσείου με «Πεταλούδες της Άνοιξης και Παπαρούνες της Ανάστασης!» 

Από τη Μ.Δευτέρα μέχρι και τη Μ.Τετάρτη, οι αίθουσες του Μουσείου μετατράπηκαν σε ένα πολύχρωμο εικαστικό και θεατρικό εργαστήρι όπου τα παιδιά, συνδυάζοντας την Τέχνη με τη Λαογραφία, ανακάλυψαν τους συμβολισμούς και τα έθιμα της Άνοιξης και της Ανάστασης. Πειραματισμοί με τις τεχνικές των ζωγράφων, ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας και δημιουργική γραφή, ψηφιακά παιχνίδια και puzzles με τα έθιμα της Λαμπρής αλλά και πολλά παιχνίδια στην αυλή του 43ου Δημοτικού Σχολείου, κράτησαν αμείωτο τον ενθουσιασμό και την ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών!

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο όπου τα παιδιά με μουσική, κίνηση και πρωτότυπα κείμενα γραμμένα από τα ίδια, παρουσίασαν στους γονείς τους τις θεματικές ενότητες των εργαστηρίων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μεγάλη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο του Μουσείου.

Ραντεβού σε δύο μήνες στα καλοκαιρινά μας εργαστήρια!

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ και Φάρμα Κουκάκη για την ευγενική χορηγία τους.

Η Επιστημονική Ομάδα των Εργαστηρίων:

Επιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στον Βαλκανικό χώρο, ΠΑ.ΜΑΚ. – Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ΙΜΜΑ

Συντονισμός δράσεων: Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης – Υπ. Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ

Σχεδιασμός – Υλοποίηση δράσεων: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΙΜΜΑ

Διοικητική Υποστήριξη: Καλυψώ Τρυφωνάκη, ΙΜΜΑ

Ψηφιακές δράσεις: Σίλια Φασιανού, Αρχαιολόγος – Διαχειρίστρια πολιτιστικής κληρονομιάς, ΙΜΜΑ

Υλικοτεχνική υποστήριξη: Ελένη Μαυρίδου, Ιστορικός ΙΜΜΑ

Στις δράσεις των εργαστηρίων συμμετείχαν και οι: Βαγγέλης Κανσίσογλου, Ιστορικός – Βοηθός Έρευνας, ΙΜΜΑ και Μαίρη Γκαλιανίδου, Φοιτήτρια Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου