Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

«Το Δικό μας Μουσείο» ! Γιορτή παρουσίασης των καλοκαιρινών εργαστηρίων του ΙΜΜΑ για παιδιά.

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) δίνοντας προτεραιότητα στην καλλιέργεια πολιτιστικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά και τους νέους, θεσμοθετεί έναν νέο εκπαιδευτικό κύκλο δράσεων και συνεργασιών με τον γενικότερο τίτλο «Το Δικό μας Μουσείο».

Με το σύνθημα «Πάμε να φτιάξουμε το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ…μέσα στο Μουσείο!», τα παιδιά που συμμετείχαν στα καλοκαιρινά εργαστήρια του ΙΜΜΑ δημιούργησαν μία έκθεση με παλιά και σύγχρονα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, βιβλία, φωτογραφίες, κοσμήματα και διακοσμητικά, εμπνευσμένα από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έλαβαν μέρος κατά το χρονικό διάστημα 17-28 Ιουνίου στις αίθουσες του Μουσείου και στον αύλειο χώρο του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Το πολυποίκιλο πρόγραμμα των εργαστηρίων έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς φίλους του Μουσείου να γνωρίσουν μέσα από μουσειοπαιδαγωγικά παιχνίδια, περιβαλλοντικούς περιπάτους, εικαστικές και θεατρικές δραστηριότητες και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές του ΙΜΜΑ, τις ιδιαιτερότητες της τοπικής ιστορίας και τον ιστορικό πλούτο της Μακεδονίας, με έμφαση στην πολυπολιτισμική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και τη σημασία του αστικού πρασίνου για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ξεχωριστά εργαστήρια τέχνης, δημιουργικής γραφής, φυσικής δραστηριότητας και δημιουργίας comic απογείωσαν τη δημιουργική φαντασία και έκφραση των παιδιών που αποτυπώθηκε στα πρωτότυπα έργα τους!
Θερμές ευχαριστίες σε όλες και όλους τους συνεργάτες του ΙΜΜΑ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, τους γονείς και τα παιδιά που μας χαρίζουν υπέροχες στιγμές δημιουργίας και συνεργασίας σε κλίμα αγάπης κι εμπιστοσύνης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη για τη συνεχή στήριξη των εκπαιδευτικών εργαστηρίων με την προσφορά των προϊόντων τους για το πρωινό των παιδιών.
Ο χώρος του Μουσείου αποτελεί ένα ευέλικτο, ανοιχτό και δημιουργικό περιβάλλον μελέτης, έρευνας, συζήτησης, παιχνιδιού και ψυχαγωγίας. Σας περιμένουμε με χαρά στον επόμενο κύκλο των εργαστηρίων του Μουσείου για παιδιά 6-12 ετών που θα διεξαχθεί στις 2-6 Σεπτεμβρίου!

*Οι φυσικοί χυμοί και τα γιαουρτάκια είναι προσφορά της εταιρίας Φάρμα Κουκάκης Α.Ε.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου