Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο

Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο

Από την Τετάρτη 27 μέχρι και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα το Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο.

Πρόκειται για μια από τις πολλές καινοτόμες μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, η οποία έδωσε γνώση και χαρά στα παιδιά. Συγκεκριμένα τα παιδιά έμαθαν για τα ήθη και έθιμα της Μακεδονίας, τραγούδησαν τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προετοίμασαν θεατρική παράσταση, κατασκευάζοντας τις δικές τους φιγούρες σχετικά με το έργο: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», σε σενάριο της κ. Αικατερίνης Πετρίδου. Η συγγραφή του έργου έγινε ειδικά για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και είχε ως θέμα τη διαφορετικότητα και την εικόνα του «άλλου» στη ελληνική κοινωνία. Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια ανακαλύπτοντας συγχρόνως τους χώρους του Μουσείου, αλλά και την ιστορία της Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μικροί μας φίλοι μέσα από γνωστά έργα μεγάλων ζωγράφων, που είχαν ως θέμα τους τις άγιες ημέρες των χριστουγέννων, έμαθαν τα εικαστικά ρεύματα από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας. Στη συνέχεια, επέλεξαν ένα από αυτά και δημιούργησαν το δικό τους έργο χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Η οργάνωση και η επιμέλεια των εργαστηρίων έγινε υπό την καθοδήγηση της κ. Σταυρούλας Μαυρογένη, Ιστορικού Τέχνης, Επίκουρης Καθηγήτριας ΠΑΜΑΚ και Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου του Ιδρύματος μας.

Στο τέλος αυτής της δράσης, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολούθησαν την παράσταση των παιδιών, αλλά και τα έργα που δημιούργησαν. Τη δράση υποστήριξαν οι εργαζόμενοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και οι φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο Μουσείο.

 

Πρωτοχρονιάτικο εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα: Γιορτή των Αγγέλων στο Μουσείο

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου