Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Χρηστίδη «Η Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο. Ιούνιος 1999-2016»

Παρουσίαση βιβλίου του Γ. Χρηστίδη «Η Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο. Ιούνιος 1999-2016»

Την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Χαΐτογλου» του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα η παρουσίαση βιβλίου του κ. Γ. Χρηστίδη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο Σερβική Πολιτική στο Κόσοβο Ιούνιος 1999-2006. Το βιβλίο, που παρουσιάστηκε από τις Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξετάζει τους διπλωματικούς χειρισμούς των σερβικών κυβερνήσεων, όπως και την πολιτική στήριξης του σερβικού πληθυσμού που παρέμεινε στην επαρχία, την περίοδο διακυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου από τον ΟΗΕ, από το 1999 έως το 2008.

Για το βιβλίο συζήτησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μοσχόπουλος, Πρέσβης ε.τ. πρώην επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, Κωνσταντίνος Κατσάνος, δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Αρμακόλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γεώργιος Χρηστίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (συγγραφέας). Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε αναλάβει ο Βασίλης Γούναρης, καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Β΄ Αντιπρόεδρος του ΙΜΜΑ.

Παρόντες από πλευράς του ΙΜΜΑ ήταν η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και κ. ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Έφορος Συλλογών και Εκθέσεων. Από το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» ήταν οι κ.κ. Πάρις Σαββαϊδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Άγγελος Χοτζίδης, Γενικός Γραμματέας, Βέρα Μαστραντώνη, Ταμίας, Χρήστος Μανδατζής, Μέλος.

Επιπλέον, παρευρέθηκαν οι κ.κ. Δημήτριος Παπανδρέου, Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη και Σπύρος Μιλτιάδης, Γενικός Πρόξενος Κύπρου.

Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν παρόντες οι κ.κ. Χάρρυ Παπαπανάγος, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών και Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο οποίος χαιρέτησε τους προσκεκλημένους,Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας, Ελένη Γαβρά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Μέλος της Επιτροπής των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βλάσης Βλασίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Στράτος Δορδανάς, Επίκουρος Καθηγητής και Αναστάσιος Πανόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής.

Επιπλέον, παρόντες ήταν οι κ.κ. Νικόλαος Μέρτζος, τέως Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Δημήτριος Λυβάνιος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, δρ. Paul Isaak Hagouel και Σταύρος Τζίμας, δημοσιογράφος.

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ιδιαίτερα στην κ. Ιωάννα Δανδέλια, Διευθύντρια των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου