Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Παραθινούπολη!

Για πρώτη χρονιά το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (ΜΜΑ) συμμετέχει στο παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2024», το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά έως 12 ετών, που διοργανώνεται εδώ και 22 χρόνια από τον Δήμο Καλαμαριάς και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά και στις οικογένειες τους ξεχωριστές στιγμές χαράς και δημιουργικά ερεθίσματα μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις.  Όλες οι δράσεις αξιοποιούν καινοτόμες σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Δίνεται έμφαση στην ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού, της βιωματικής μάθησης και στη σημασία της γονεϊκότητας της συμπερίληψης και της επικοινωνίας.

Με τον τίτλο «Παίζοντας Ανακαλύπτω τα Μυστικά του Μουσείου!», η ομάδα των δημιουργικών εργαστηρίων του ΜΜΑ έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με παιχνίδια ανακάλυψης, γρίφων, αποκρυπτογράφησης, ζωγραφικής και κατασκευών για παιδιά 6-12 ετών, που θα υλοποιηθεί στη «Γωνιά των Μουσείων και των Τεχνών», την Παρασκευή 31 Μαίου 2024, κατά τις ώρες 6-9 μμ. 

Σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή των παιδιών για να γνωρίσουμε τις ιστορίες του Μουσείου και να φτιάξουμε το δικό μας φανταστικό μουσείο!

Τόπος διεξαγωγής: Ακτή Αρετσού, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου