Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Έναρξη της συνεργασίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στη δράση «Σχολείο – Δίαυλος Τέχνης & Επιστήμης»

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (ΜΜΑ) εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Δ.Δ.Ε. Αν. Θες/νίκης), συμμετέχοντας στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο, Δίαυλος Τέχνης & Επιστήμης» με εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συμμετοχή μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. στα 399 εγκεκριμένα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αρ. Πρωτ. 24922/14-11-2022) σε συνεργασία με τους Υπευθύνους των Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.).

Στόχος του προγράμματος είναι η πνευματική καλλιέργεια των μαθητών/-τριών μέσα από τη γνωριμία και την επαφή τους με διάφορες μορφές Τέχνης. Το ΜΜΑ μέσα από την πολύπλευρη εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση του, αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την εκπαιδευτική κοινότητα μεταξύ Μουσείου και Σχολείου, έχοντας συμβάλλει με τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις σχολικές βαθμίδες και το επιμορφωτικό έργο του, στην προβολή και δημιουργική προσέγγιση της ιστορίας της Μακεδονίας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ που συμμετέχουν στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-23 έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στα παρακάτω διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΜΑ ως επιβράβευση του διερευνητικού έργου και της εθελοντικής επιμορφωτικής δράσης τους. Οι προβλεπόμενες διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής σε εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, προγράμματα, διαλέξεις και εργαστήρια θα ανανεώνονται κάθε τρίμηνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου.

Για το σχολικό έτος 2022-2023 και τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, προσφέρονται θέσεις συμμετοχής των σχολικών ομάδων στα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. Για την εκπαιδευτική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» στο πλαίσιο της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Biennale of Contemporary Art) (25 μαθητές/-τριες), την Τετάρτη, 15 Μαρτίου στις 16.00-17.00 μμ.
  2. Για την εκπαιδευτική Διαδραστική ξενάγηση στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το κτήριο (25 μαθητές/-τριες), Τετάρτη, 5 Απριλίου στις 16.00-17.00 μμ.
  3. Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Θεσσαλονίκη: Μεταμορφώσεις μιας πόλης” (20 μαθητές/-τριες), την Τετάρτη, 31 Μαΐου στις 16.00-17.00 μμ.

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Το αίτημα για την κράτηση θέσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (τηλέφωνο Γραμματείας 2310229778) και στην υπεύθυνη διεξαγωγής των προγραμμάτων κα. Τζαβάρα Αικατερίνη (Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΙΜΜΑ), κατά τις ώρες 12.00 – 14.30 μμ. (Δευτέρα – Παρασκευή).


Για να γίνει η κράτηση απαιτείται το όνομα του σχολείου, το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου καθηγητή, καθώς επίσης και ο ακριβής αριθμός θέσεων που ζητείται.

Παρακαλώ να σημειώσετε ότι η κράτηση θεωρείται οριστική μόνον εφόσον επιβεβαιωθεί από την υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΙΜΜΑ. Για την κράτηση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου