Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Πρόσκληση στην παρουσίαση του CuRVE

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (IMMA) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του CuRVE, ενός καινοτόμου συστήματος που επιτρέπει την ψηφιακή αναβίωση του ιστορικού γεγονότος του τορπιλισμού του οθωμανικού θωρηκτού Φέτχι Μπουλέντ. Το εγχείρημα του τορπιλισμού ανήκει στον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βότση και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 1912 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του Α ́ Βαλκανικού Πολέμου. Το CuRVE συνδυάζει τα τελευταία επιτεύγματα των τεχνολογιών Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) και της αφήγησης Storytelling (ST).  Το ΙΜΜΑ σε συνεργασία με την N-CODE Audio Visual Productions και την Ομάδα Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, δημιούργησε μια εξατομικευμένη εμπειρία για τους επισκέπτες του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα που θα τους μεταφέρει πίσω στον χρόνο και θα τους κάνει να «ζήσουν» τη νύχτα της μάχης. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στο ελληνικό πλοίο που έριξε τις τορπίλες και να βιώσει με τη βοήθεια της τεχνολογίας το παράτολμο εγχείρημα του ελληνικού πληρώματος.

Η εκδήλωση παρουσίασης του CuRVE θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 21 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Για το έργο θα μιλήσουν:

Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Διευθύντρια Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ)

Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ) του ΙΜΜΑ

Κωνσταντίνος Μουστάκας, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και συντονιστής της ομάδας Απεικόνισης Πληροφορίας και Εικονικής Πραγματικότητας. Διατελεί διευθυντής του Εργαστηρίου Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας και Διευθυντής Σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Βιοϊατρική Μηχανική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Γιάννος Αιόλου, Συνθέτης, Συνιδρυτής της N-CODE

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου