Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Γιορτή λήξης των καλοκαιρινών εργαστηρίων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, η καθιερωμένη γιορτή λήξης των καλοκαιρινών εργαστηρίων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, στον αύλειο χώρο του 43ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας του Μουσείου παρουσίασαν σε γονείς και φίλους το μουσικοθεατρικό δρώμενο «Ιστορίες με ένα κλικ!», ένα ευχάριστο οδοιπορικό στην ιστορία της Φωτογραφικής Τέχνης στον χώρο της Μακεδονίας, με αφετηρία το έργο των Αδελφών Μανάκια από την περιοδική έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» και τη δική τους σύγχρονη ματιά!

Εικαστικές κατασκευές, παιχνίδια ρομποτικής, δραστηριότητες δημιουργικής γραφής αλλά και αθλητικές δράσεις και παραδοσιακοί χοροί, παρουσιάστηκαν από τα παιδιά ενθουσιάζοντας το κοινό που παρακολουθούσε.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, η οποία συζήτησε, χόρεψε και ταξίδεψε με τα παιδιά με τη δική της…αθλητική βαλίτσα που περιείχε ξεχωριστές αναμνήσεις και πολύτιμες συμβουλές!

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του 43ου Δημοτικού σχολείου, κ. Δέσποινα Σερεμέτη, για την άψογη και πολυετή συνεργασία μας, τους γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια, την επιστημονική ομάδα του Μουσείου αλλά και τους εξωτερικούς μας συνεργάτες για την υπέροχη διαδρομή και το εξαιρετικό αποτέλεσμα που μας χάρισαν.

Ευχές για καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Επιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στον Βαλκανικό χώρο, ΠΑ.ΜΑΚ. – Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ΙΜΜΑ

Συντονισμός δράσεων: Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης – Υπ. Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ

Σχεδιασμός – Υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός MSc – Συγγραφέας, Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΙΜΜΑ

Διοικητική Υποστήριξη: Καλυψώ Τρυφωνάκη, ΙΜΜΑ

Ψηφιακές δράσεις: Σίλια Φασιανού, Αρχαιολόγος – Διαχειρίστρια πολιτιστικής κληρονομιάς, ΙΜΜΑ

Υλικοτεχνική υποστήριξη και οργάνωση μουσειακού υλικού: Ελένη Μαυρίδου, Ιστορικός ΙΜΜΑ

Εμψύχωση ιστορικών δράσεων: Βαγγέλης Κανσίζογλου, Ιστορικός – Βοηθός Έρευνας, ΙΜΜΑ

Εξωτερικοί Συνεργάτες Εργαστηρίων:

-Ιφιγένεια Κρητικού, Εκπαιδευτικός – Εκπαιδεύτρια Ρομποτικής

-Βασιλική Ελευθερίου, Φωτογράφος – Εκπαιδεύτρια Φωτογραφίας Photoglobe

-Θωμάς Δήμος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής – Προπονητής Τένις

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου