Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας καλωσορίζει την κ. Αθηνά Παυλίδου στη θέση της Διευθύντριας και της εύχεται καλή θητεία.

Η Αθηνά Παυλίδου είναι Μουσειολόγος και Πολιτιστική διαχειρίστρια με διεθνή εμπειρία. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με ειδίκευση κλασικής φιλολογίας και κάτοχος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Μουσειολογία-Πολιτιστική Διαχείριση της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ & του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Eίναι επίσης υποψήφια διδάκτωρ Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργαστεί σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες (J. Paul Getty Museum), στην Ευρώπη (Peggy Guggenheim Collection) και στην Ελλάδα (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών). Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με πολιτιστικές εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΑΠΘ, Βρετανικό Συμβούλιο, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας). Οι κύριες αρμοδιότητές της περιλάμβαναν τον σχεδιασμό, διαχείριση, προώθηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων κοινού και ποικίλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Ασχολήθηκε επίσης με την εκπαίδευση και κατάρτιση μουσειοπαιδαγωγών, ξεναγών και εθελοντών. Συμμετείχε στην υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης κοινού, επικοινωνίας και πολιτιστικής στρατηγικής.

Ολοκληρώνοντας το έργο της στην 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ως Προϊσταμένη Πολιτιστικής Κατάρτισης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, επιστρέφει στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη, για να αναλάβει τη θέση της Διευθύντριας του ΙΜΜΑ. Πρωταρχικοί της στόχοι είναι η ανάπτυξη και εμπλοκή κοινού, η συμπερίληψη, οι συνέργειες και η δικτύωση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια του Ιδρύματος.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου