Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Ξεκίνησε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία: Διαχείριση της Μνήμης του Πολέμου στην Κοινωνία»

Με την συμμετοχή των πρώτων Γυμνασίων της Δυτικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία: Διαχείριση της Μνήμης του Πολέμου στην Κοινωνία».
 
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τις Σχολικές Συμβούλους των Φιλολόγων της Διεύθυνσης, για το σχολικό έτος 2023-2024, και έχει ως στόχο τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση καινοτόμων δράσεων στη βιωματική προσέγγιση και διδακτική της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γυμνάσιο.
 
Η προσέγγιση της Ιστορίας μέσα από τη διάδραση με τα εκθέματα και η αξιοποίηση της μουσειακής εμπειρίας στη διδακτική πράξη με νέες τεχνικές και εργαλεία ΤΠΕ και όχημα την Τέχνη και τη Λογοτεχνία, μετατρέπονται σε βιωματική δράση από τα παιδιά που εκφράζουν τις σκέψεις, τον προβληματισμό και τις δικές τους ιδέες μέσα από σκίτσα, κείμενα δημιουργικής γραφής και μικρές έρευνες στο Διαδίκτυο.
 
Ευχαριστούμε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις/τους εκπαιδευτικούς για τη μεγάλη και ιδιαίτερα δημιουργική συμμετοχή τους!

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου