Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00-14:00 | Τετάρτη: 9:00-20:00 | Σάββατο: 10:00-14:00

Πίσω στα άρθρα

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) διοργανώνει και σας προσκαλεί σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: 

«Το εκδοτικό και ερευνητικό έργο του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ)» του Ιδρύματος για τα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του.

Ως αναπόσπαστος ερευνητικός βραχίονας του ΙΜΜΑ, το ΚΕΜΙΤ αποτελεί μέχρι σήμερα το κατεξοχήν ερευνητικό κέντρο που συγκεντρώνει, ταξινομεί και αξιοποιεί αρχειακό, κυρίως, υλικό για τη μακεδονική όσο και τη βαλκανική ιστορία από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Διαθέτει μια πλούσια συλλογή αρχειακών τεκμηρίων, φωτογραφικό αρχείο, μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη, καθώς και μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται. Με την καθοδήγηση πανεπιστημιακών και δοκίμων ερευνητών, το ΚΕΜΙΤ αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μελετητές της νεότερης και σύγχρονης μακεδονικής και βαλκανικής ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί ως χώρος άσκησης νεαρών ερευνητών αλλά και φοιτητών. Για την ιστορία, το παρόν και τις σύγχρονες προκλήσεις του Κέντρου, συζητούν τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΚΕΜΙΤ.

Ημερομηνία: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024,  ώρα 14:00 – 15:00 

Χώρος διεξαγωγής: Εγκαταστάσεις ΔΕΘ HELEXPO, Περίπτερο 15, Αίθουσα ΕΙΠ

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Χαιρετισμός

Αθηνά Παυλίδου, Φιλόλογος-Μουσειολόγος, Διευθύντρια ΙΜΜΑ

Ομιλήτριες

Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ, Διευθύντρια ΚΕΜΙΤ-ΙΜΜΑ

Ελευθερία Μαντά, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ

Συντονισμός

Δρ. Κωνσταντίνος Σ. Παπανικολάου, Ιστορικός, Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΜΙΤ-ΙΜΜΑ


Το ΙΜΜΑ συμμετέχει στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Θα βρείτε τις εκδόσεις του ΙΜΜΑ στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, STAND 35.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα  © 2020 beta | Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου